Snart fredag

Ska bli så otroligt skönt med helg! Är så slut i kroppen efter gårdagens idrott (de kom 2 tjejer från LTU som gick nå program som handlar om kost och hälsa m.m) så de hade typ ett fyspass med oss och jag höll typ på att dö.. Så idag har jag nå jävulska träningsvärk i ryggen, benen och armarna. Och imorgon så är det säkert värre :/
 
Ska dessutom ha prov (muntligt) imorgon på historian.. Ska ju snacka om kärnkraftolyckor ;p Känns så jobbigt att träna till de men jag måst väl. Sedan ska jag också berätta om nå nyheter från tidningar på samhällsen. Kul kul! Men jag har faktiskt gjort klart samhälls skiten så ska början med historian nu och sedan ska jag sova uta helvete!
Puss! ♥ /nf

Hundar

 
Första gången jag följde med Monica och pappa på hundutställning 2009/2010 så vart jag helt såld på rasen Chihuahua. Jag tyckte att den var en väldigt vacker och ståtlig ras och efter den gången så brukar jag alltid gå förbi chihuahua utställningarna när jag följer med Monica då hon ställer ut Max. Efter den gången hade jag "bestämt" mig att det är en chihuahua jag vill ha när jag skaffar min första hund. 
 
Jag föredrar (som många kanske reda vet) långhåriga chihuahua. Dels för att de är vackrare, enligt mig, och dels för att jag bor så pass högt upp i Sverige där de är kallare och de kan vara jobbigare för korthåriga (Centi är korthårig och han fryser betydligt mycket mer än de andra två)
 
När jag såg olika chihuahua på hundutställningen ville jag mest ha den för att den var vacker. Men när jag kom hem sökte jag på rasen och läste även i vår hundbok vi har här hemma för att få en uppfattning om hur de är i psyket osv, vilket gjorde mig ännu säkrare på att denna ras skulle passa mig perfekt.

Fördelar:
1. Den är liten och behändig, så man får plats med den i små lägenheter och den är lätt att ta med sig.
2. Den behöver inte lika mycket motion som en större hund som t.ex schäfer.
3. Eftersom att det är en sällskapshund är den väldigt social och gosig (jag ville ha en hund som jag kunde mysa med och som var social)
4. De äter mindre mat, alltså billigare.
5. De tar mindre plats i t.ex soffan och sängen ;) (detta är ju olika från person till person, alla låter inte hunden sova i sängen men jag ville absolut ha en hund man kan mysa med i sängen!)
 
Nackdelar:
1. De är lättare byten för agressiva hundar.
2. De är rätt skälliga om man inte lär bort de.
3. De kan bli väldigt vaktiga/rädda om de bara får umgås med en person hela tiden.
4. Om de rymmer är det lättare att köra på dem då de är så små.
 
De är dem fördelar och nackdelar jag kommer på nu. Men om man tänker så här, jag är 17 år och går fortfarande i skolan. Alltså har jag inte mycket tid eller pengar, jag tänkte ungefär på det spåret när jag bestämde mig för denna ras. Jag har ju tänkt plugga vidare i Luleå och då kommer jag måsta betala t.ex hundmaten och försäkringen själv (just nu gör mor och far de) och då är det kanske inte så jätte kul att ha en stor hund som äter en massa och behöver mycket motion för att må bra, för jag vill inte ha en hund som jag vet kommer må dåligt eftersom jag inte hinner uppfylla alla kraven för att hunden ska må bra (tycker inte om människor som skaffar hundra som de sedan inte klarar av att ta hand om). Jag kommer ju vara i skolan och när jag kommer hem så finns det en massa annat som också måste göras, som t.ex matlagning, plugg, städning, duscha osv. Därför är det skönt med en liten hund som man kan gå en lite mindre sträcka med och som inte kräver lika mycket pengar (fast det beror ju också på vad man har för hundfoder). 
 
 
Detta är ju helt olika från person till person som sagt :) Det finns säkert många där ute som tycker att chihuahua är en äcklig/för liten/tråkig (m.m) ras och kallar dem för "råttor" osv, men jag skiter som sagt i vad de tycker :) Jag har valt en ras som passar mig och min livsstil och om man ska skaffa hund ska man ju gå efter de, vad som passar ens livsstil och en själv :)
 
Tänkte bara nämna några andra raser som jag tror hade passat mig ganska så bra :) (Jag skriver dem i den ordingen jag skulle vilja ha dem)

Mops:
 
 
Förr tyckte jag att mopsar var en utav de fulaste hundraserna, men efter att jag träffade 3 st som fanns på hunddagiset i Hörnösand vart jag förälskad! Jag tror faktiskt att det mest beror på att de är så glada och livliga! Man fick sig alltid ett gott skratt när någon utav mopsarna var i farten :) Detta är också en hund som inte behöver så mycket motion, men jag skulle tror att den är lite större i maten än vad en chihuahua är ;)
 
Pomeranian:
 
 
 
Gud så de är vackra! Ni måste bara medge att det gör lite ont i hjärtat av att titta på dessa bilder! Denna ras delar andra plats med mopsen :) Lite motion + mat, livlig och tillgiven men det kan vara lite småfix med pälsen eftersom de är så långhåriga, men annars skulle den vara en perfekt hund för mig :)
 
Welsh corgi cardigan:
 
 
 
Även denna ras tyckte jag inte så hemskt mycket om innan jag träffade på 2 st på hunddagiset :) De var väldigt sociala, men jag har även hört att de är intelligenta (lät lärda) och att de älskar barn. De är hederhundar så de kan ibland försöka valla familjemedlemar m.m men det ser inte jag som något stort problem :) Tror däremot att de kan kräva mer motion än de andra hundarna. Jag tror att det finns många som tycker att detta är en väldigt ful hund pga de stora öronen och den avlånga kroppen, men som sagt, det är jag som skulle kunna ha hunden och inte du som läser ;)
 
Italiensk vithund:
 
 
Detta är en lite större (om man tänker på längden) men mycket smalare hund :) Träffade även på 2 st på hunddagis och har också träffat min kompis systers hund. Även de är glada och tillgivna hundar som skulle passa mig bra, om jag inte bodde så högt upp.. Det finns säkert personer som har dessa hundar och bor högt upp men jag tror det bara hade varit jobbigt när jag vet att de fryser väldigt mycket. Motion är även något som står högt upp på listan då de gäller italienska vinthundar.

Och lite till

 
HAHAHAHAHA! (Vampire diaries humor)

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min humor



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag måste gå på toa nu innan jag pissar på mig!! xD

Den bästa julen på väldigt länge....

...eller? 
Det var meningen att jag, pappa, Monica, Tim, Sandra, Billy, Isadora, kanske Tindra?, Johan, Fredrik, Caroline och Rasmus skulle fira jul ihop i år. Men nu vet vi inte om Rasmus får komma hem till jul ÄVEN fast hans chef hade LOVAT honom 2 veckors semester eftersom han inte haft någon semester under sommaren (sist han var här i Sverige var i påskas vad jag kan minnas?) och det förstörde hela min jul! Det är Rasmus jag saknar mest av alla mina syskon eftersom det är han jag och resten av familjen aldrig träffar pga av att han jobbar och bor i Norge.
 
Jul för mig är inte maten och julklapparna, utan det är sällskapet. Min mor och far skilde sig då jag bara var 5 år och efter det så har vi nästan aldrig haft alla syskon på samma ställe (några är hos mamma och några hos pappa istället) vilket har vara så jäkla tråkigt.. Fredrik (brorsan) har t.ex firat jul med Carros familj/släkt, Sandra har firat jul med Fredriks (hennes sambo) familj/släkt.
 
Den bästa julen jag har haft i hela mitt liv var när HELA familjen (förutom mamma och Håkan då) for till Egypten och firade jul där. Vi fick alla vara tillsammans. I år var det tänkt att vi skulle vara tillsammans igen men får sedan veta att Rasmus kanske inte kan komma. Helt ärligt blir jag så jävla upprör och ledsen så jag känner inte ens för att fira jul med resten av familjen för jag kommer bara bli så jävla arg och ledsen för att han inte är där, där han borde vara! Jag vet fan inte vad jag ska säga, detta tar hårt på mig att veta att det var så jävla nära att det äntligen skulle bli en såndär perfekt jul som jag bara brukar kunna drömma om, men sedan så slås allt i bitar..
 
Jag hoppas med hela mitt hjärta att detta går att fixa, jag vill så gärna träffa honom. Träffa alla. Tillsammans!
 
 
 
 
 
Har jag inte världens finaste bror? Saknar dig så mycket Rasmus ♥

Kärlek x3

Gud vad jag har saknat att få mysa med alla tre grisarna ♥ De måste vara bland det bästa som finns!











Det roliga med dessa bilder är att Centi är otroligt ful på alla xD




Kärnkraftsolyckor

Jag hade som tur var bara ett prov i veckan men det betyder inte att jag kan slöa för de ;p Har nämligen ett muntligt "prov" nästa vecka och hade helst velat göra bort den så fort som möjligt så att jag har hela nästa vecka fri från plugg!
 
Så jag sitter och skriver om de 3 allvarligaste kärnkraftsolyckor som har förekommit i världen (USA, Ukraina och Japan). Jag fick iden från Chernobyl diaries för filmen utspelar sig i Tjernobyl i Ukraina. Så efter att jag sett den började jag kolla runt lite på internet om de (som jag skrev i ett tidigare inlägg) så det slutade med att jag valde att göra en muntlig presentation om det helt enkelt :) Efter att jag har pluggat det ett tag ska jag nog göra lite matte och sedan duscha. 
 
Jag vill också dela med mig av min systers briljanta idé :)
 
Hon har aldrig varit den smarta i familjen. När hon var lite så bet hon sig själv i handen när hon åt macka, hon spelade fotboll i gummistövlar för att det regna och när hon kom hem sa hon att hon aldrig ville spela fotboll igen för att det var så jobbigt och hon har också skrivit sitt eget namn på väggen och när mamma å pappa såg detta så skylde hon ifrån sig och sa att det var rasmus som var så liten att han inte ens kunde skriva ;p Hon har sina brister, men jag älskar henne ändå :)♥

Samhälls..

Har samhälls just nu, så otroligt tråkigt.. Och vi ser nån tråkig film om Darfur. Håller jävlart på att somna ;s Men något som är ännu värre är att vi slutar denna dag först kl 16.55 :( Så kommer hem kl 18.00 idag igen. Nä nu ska jag snart dra till nästa lektion (historia).
Puss! ♥ /nf

kärlek

sitter och väntar på lektion osv, med mina bruuddss. vi ska ta ett fika på stan. funderar på att testa mina nya underkläder sen asså.. hejdå

Smart tjej

Jag har pluggat som en galning idag och nu när jag tänker duscha vill jag inte missa/slösa en endaste minut av pluggandet så jag kom på att jag kunde plugga i duschen ;)
-

Så jag klistrade fast papprerna på skåpet bredvid duschen, mehehehe ;)

Tack, då vet jag

Jag: Är det vanligare att få pojkar än flickor när man får barn?
Pappa: Ja i Pajala är de då vanligare med pojkar..

Medicin

Min kväll kommer består utav plugg, ovanligt? ;p Nä men jag satsar verkligen allt då de gäller skolan för vill komma in på universitetet i Luleå, vill ju ha en bra utbildning helt enkelt :) Synd bara att vi typ inte har lärt oss någonting de här månaderna i skolan :( Jag vill ju lära mig och bli bra på de jag sedan kommer jobba med men just nu känns det som att hela de här året kommer vara en katastrof.. Vård och omsorgprogramet i Jokkmokk gått från att vara bäst till sämt.. Aja nu ska jag faktiskt plugga till de här jädrans provet!
Puss! ♥ /nf
Och på tal om ingenting, hur nice hade de inte varit om man ägde pappas feting dator? (den i mitten)

Just an ordinary girl.

Jag har inte haft nån blogglust över huvudtaget i veckan. Det finns ju faktiskt inte så mycket att skriva om förutom att jag höll på att få ett utbrott idag på min lärare.. Det är nämligen så att när jag blir riktigt förbannad så blir jag knallröd i fejan och börjar jag gråta, vilket jag höll på att göra idag eftersom jag var så jävulska less på detta jävla skit och hon behandlar mig som om jag är CP skadad! Nä, det höll verkligen på att gå åt helvete idag helt enkelt ;p
 
Annars händer de inte så mycket, ska snart dra ut med nå vänner och mysa på :) Det kan jag behöva idag, hehe ;)
Puss! ♥ /nf
 
 
Och på tal om ingenting, jag hatar vintern extra mycket eftersom mina läppar torkar bort..

 

Gomiddag

Sitter hos Jonas mormor och morfar på släkt middag! De vart kött, pommes och sallad, mummsigt :) Nu väntar vi på eftereätt och sedan ska vi väl fara ut och hitta på någonting roligt :)
Puss! ♥ /nf

Nadja x4













Så här kul är det att plugga samhälls :)

Plugg



Såhär ser vårat köksbord ut när jag pluggar inför prov..

Statsskicket och partierna

Sitter och pluggar samhälls inför provet vi har på fredag.. Jag hatar samhälls och allt som har med politik att göra, men man måste ju :/ Dagen har varit rätt så lugn, vi fick bl.a veta att VO kan ha bad nästa vecka på idrotten då EC/VKT är borta så vi slipper ha med dem senare, vilket känns underbart! Och på tal om bra saker så har vi sovmorgon imorgon! WEEHÅÅ, som Sara skulle ha sagt ;) Nä vet ni vad, nu ska jag fortsätta med skiten och sedan går jag och sover!
Puss! ♥ /nf
Här får ni en fin bild på mig och Camilla från idag på medicinen :)

What the hell is going on?

Fick veta idag att vi har svenska prov imorgon och inte på onsdag?! Jag höll på att ramla av stolen, var 95% säker på att det var på onsdag provet skulle vara, men icket.. Så nu sitter jag och försöker pluggar som en idiot! Mina ögon svider och är blanka för att jag är så skjukt trött men kan ju inte gå och lägga mig nu och riskera ett F.. Nu önskar jag ännu mer att jag hade ett jobb..
Puss! ♥ /en trött tjej
 

Så här pigg är jag just nu..

Familjen Fryc



Vill vara som storasyster ;)


Tim fyller 1 år och alla i familjen firar honom, förutom jag..


LillBojan och jag :)


Däckad?


Lycklig tjej!


Pippi får också vara med på kort ;)


Syrran och Magdalena har sminkat mig..


Älskade storebror Robin ♥


Pappa och syster :)
 

Miss you

 
Jag saknar dig redan massor finaste Jonas ♥ 
De är sånna här dagar man önskar att man gått ut gymnasiet så man får flytta ihop med sin andra halva!

Lilla Olle

Jag hatar canser.
  

English lyrics


I have a dream that is never coming true

I'd help you to grow old, I'd try to make a man of you

I dreamt we'd play the drums
I would teach you how to climb
Now I'm only dreaming that we had more time

I was the first to hold you closely
And the first to see your eyes
I was the first to tell you I love you
But i am also the last one to lay you down...and kiss you good bye

I'm looking at your sister I can tell she misses you
I smell you're little sweater i see a pair of empty shoes

Why where you taken from us
You hadn't done anything wrong
Whats is the purpose for all of this
Cant find a reason of this happening to us

Can it be that all of the angels
Really wanted you all for them selves
So they took you to soon, to early
But we didn't just give up without a fight
No we didn't give up without a fight
...cause you truly belong with us


Jahapp

Då var lovet slut och imorgon börjar allvaret igen.. Känns inte alls bra att komma tillbaka till skolan, för jag vet att de väntar 2 prov i veckan och de andra två veckorna fram över är också fulla med prov :/ De är nu man önskade att man fick börja jobba, när man kommer hem från jobbet så har man fritid men när man går skolan så får man aldrig fritid fören de är lov eftersom man måste plugga till en massa skit när man kommer hem.. Och de som är ännu jobbigare är att jag troligtvis ska fortsätta plugga efter gymnasiet :/ Men då får jag iallafall bo med världens finaste kille i Luleå :) 
 
Idag har jag bara legat och sett serie, duschat och myst med killen :) Vi ska snart bädda ner oss framför en film med en skål popcorn! Fick även veta idag att mitt nya simkort troligtvis kommer imr eller på tisdag! Ska ju få pappas "gamla" samsung 3a för han har nämligen köpte en Iphone 5! Nu ska jag kolla vart mina andra halvor (Jonas och Alvin) tog vägen!
Puss! ♥ /nf
 

Chernobyl diaries

När jag var vid 13 år åldern såg jag alltid skräckfilm! Jag älskar de, jag älskar kicken man får när man blir rädd, de är helt enkelt min egen drog ;p Jag fick heller aldrig mardrömmar, förutom en gång, och de var då jag såg "Wrong turn 2" som handlar om kannibaler (jag har alltid varit svag för filmer som handlar om kannidbaler)..
 
Men sedan när jag vart tsm med Jonas för 1 år och 8 månader sedan så slutade jag se skräckfilm lika ofta, nu ser jag det typ aldrig och det beror mest på att Jonas hatar skräckfilmer.. De är inte så att han blir rädd utav de, utan han tycker inte att det finns någonting bra med t.ex vålnader som mördar personer som bor i ett hus och så tycker han att man kan räkna ut allt som kommer att hända i skräckfilmer, för att de är nästan alltid
likadana, t.ex att de är 1-2 personer som över lever eller ingen alls osv ;p Men en annan sak som gjort att jag slutat se skräck är att sedan 2011-2012 har det bara kommit ut en massa skit skräckfilmer.. Nästan alla ha varit dåliga :
 
Men igår så såg jag chernobyl diaries. Och eftersom de var väääldigt länge sedan jag såg skräckfilm sist (minst 6 månader sedan..) så vart jag skit rädd. Jag har som sagt alltid blivit som mest rädd då det handlar om kannibaler vilket denna film gör. Så jag satt med headsetet på och höll på "volym knappen" (där man kan höja och sänka volymen) så att jag kunde sänka om det hände någonting läskigt. Och medans jag höll vänster hand på den knappen hade jag höger hand i fejan så att jag bara tittade igenom en liten springa mellan fingrarna.. Jag var så jävulska rädd och eftersom Jonas inte ville se den fick jag se den själv ;p När filmen väl var slut kom jag på att jag måste gå med Alvin, 23.30 på natten. Jag satt och gnällde på att Jonas skulle följa med för jag var så rädd men han är så elak så de slutade med att jag fick gå själv..  
 
När jag hade gått en bit så började Alvin morra och backa bak medans han kollade in i skogen, vem tror ni höll på att skit ner sig, om inte jag?! Jag började småspringa tillbaka och som tur var gjorde Alvin ifrån sig utanför Jonas så att jag kunde gå in igen! Fyfan alltså ;p
 
När jag kom in berättade Jonas att Chernobyl (eller Tjernobyl, som vi säger i Sverige) finns på riktigt och ligger i Ukraina! Detta gjorde filmen ännu bättre/läskigare och jag gick in på internet och läste en massa om detta stället. Det var faktiskt riktigt intressant så jag och Jonas satt och läste en massa om de i typ 30 min, sedan gick vi och la oss ;p